psychopy.org | Reference | Downloads | Github

Trouble with adding a new fonts to builder

If this template helps then use it. If not then just delete and start from scratch.

OS (e.g. Win10): MAC
PsychoPy version (e.g. 1.84.x): 2020.1.2
**What are you trying to achieve?: I am trying to add a new font type called BACS1 so I can render symbols through the text stim and it doesn’t work.

**What did you try to make it work?: I added the new font type to the resource folder and changed the font name in the text stim builder. I am not sure if I should change something else manually.

What specifically went wrong when you tried that?:
I don’t see any symbols rendered through the new font. All I get is alphabets and I also notice that the there are some breaks in the letters which was not noticeable when rendering texts in arial.

Do you get any alerts or errors in Runner? Such as “BACS font name not found, reverting to Arial”?

@TParsons - No I don’t get any error but the symbols are regular symbols from another font, seems like and visually sometime the symbols appear broken when they flash.

Is this when running locally or online? When running locally, it should work so long as you have the font installed on your machine (though we are currently looking into some bugs relating to this on Mac so that could also be it), when running online the fonts would most likely need to be imported in the same way as you would for a website.

If you try typing in that font on a word processor, do the symbols look fine there? If not then it could be a problem with the font itself